custom-header

3 забрани, които касаят изхвърлянето на строителни отпадъци

3 забрани, които касаят изхвърлянето на строителни отпадъци

3 забрани, които касаят изхвърлянето на строителни отпадъци

Нямате право да се освобождавате по този начин от строителните отпадъци, дори и тайно

Може да си мислите, че ако извършите тайно тази дейност, то всичко ще остане скрито-покрито, но никога не знаете какво ще последва. Изхвърлянето на строителни отпадъци си има свои правила, които е задължително да бъдат спазвани. Не само защото може да да ви бъде връчен акт и съответно глоба. Употребата на специални контейнери за този вид отпадък не е случайна.

Неприятностите идват от това, че вместо да се занимавате с важната си цел – ремонта, вие ще бъдете принудени да губите време с представители на административните органи. И бъдете сигурни, че винаги има „бдителни“ съседи, които да ви докладват на общината, колкото и да смятате, че можете да се скриете.

Ето кои 3 забрани трябва да имате предвид, когато имате ангажимент с извозването на строителните си отпадъци:

  1. Случайни хамали на помощ

Не се предоверявайте на такива хора, които уж с готовност предлагат услугите си срещу символична сума, а после може вие да се окажете отговорни за деянията им. Най-често тяхното намерение е единствено да приберат парите, които сте се съгласили да им дадете, а след това боклукът не е тяхна грижа и бива запратен на нерегламентиран терен. Не може да имате никаква гаранция, че помощта ще бъде навременна и съобразена с правилата. Този въпрос би трябвало да ви вълнува, а не да мислите само как да се освободите от строителните си отпадъци.

  1. Резултатите от строителната дейност на битовата смет

Абсолютно неприемливо и непозволено според местните наредби. Всъщност санкцията, която може да получите е най-малкият проблем. Вероятно не сте запознати, но машините, които извозват боклука, не са устроени така че да могат да поемат строителните отпадъци. Техният механизъм би могъл да се повреди, което означава, че фирмата може да ви подведе под отговорност. Тогава обезщетението ще е значително по-голямо и ще осъзнаете защо препатилите казват, че евтиното винаги излиза скъпо.

  1. Удобното строително сметище в гората

Може да ви се струва много подходящо да наминете край него и да разтоварите строителните си отпадъци. В крайна сметка не сте единствените и това може би ви оправдава? Не се заблуждавайте. Дори околните да продължават да правят нарушение и да затрупват тревната площ, важен е и вашият принос към грозната гледка. И тя не е просто неприятна за очите. Замърсяването си казва тежката дума и природата има начин да ни го припомни, но ефектът идва със закъснение и едва тогава сме склонни да го осъзнаем.