Няколко идеи за тераса с керамика

Няколко идеи за тераса с керамика

Вместо да поставите бетонни плочи или павета, може да си облечете терасата с керамични плочки. Това е лесно и създава добра предпоставка за раздвижен дизайн, лесна за почистване обстановка и много приятни моменти.

За да си направите малка тераса, обикновено е достатъчен тънък каменен или пясъчен насип.

Такъв може да се намери и във фирма по кърти.

Ако обаче решите, че искате да облечете в плочки интериора, то ще имате нужда от бетонна плоча. Това означава, че трябва да изкопаете яма, дълбока около 80 см., за да укрепите добре бетона. Колкото по-голяма е площта, толкова по-наложително е в бетонното легло да се поставят укрепващи рогозки от стомана (арматура).

Преди да започнете другите действия, трябва да изградите кофраж от дъски по краищата на изкопа. По този начин бетонът няма да се разлива извън определеното за тераса място и ще може спокойно да се насипва и заглажда.

Важно е да се направи допълнителна обработка на бетонната площ. За целта след отливането бетонът трябва да престои около седем дни., покрит със строително фолио и да се поддържа леко влажен, особено, когато времето е горещо. След това плаща се обработва по стандартния начин.

По време на подготовката, трябва да се обърне внимание на това, че изграждането на основа за тераса, най-вероятно ще е свързано с наемане на бетоновоз с помпа, който да докара и изсипе бетона на определеното място. Вижте и за къртач за бетон.

[clickandtweet handle=““ hashtag=““ related=““ layout=““ position=““]Добре е предварително да се направи план за покупките и едва тогава да се започне работа.[/clickandtweet]

Преди да започнете да редите плочки е важно да имате план за действие. Такъв ще помогне за лесното редене на плочки и правилната конструкция. При закупуване на плочки трябва да се потърсят и материали, които да са устойчиви на студа.

Всички средства, с които ще се работи като лепила, подложки, фуги и т.н. трябва да са предназначени за външни строежи. Намерете повече инфо тук: кърти бетон.