Какви са основните стъпки по монтаж на дограма

Какви са основните стъпки по монтаж на дограма

Днес все повече хора инсталират алуминиева или ПВЦ дограма в дома или на работното място. Остъкляването на различните помещения цели да увеличи енергийната им ефективност и да намали шума. Съвременните прозорци ви защитават от влага, мухъл и корозия, което е една чудесна новина за собствениците на апартаменти, къщи, офиси и други сгради.

За да бъде функционална една дограма, то тя трябва да бъде монтирана по най-правилния начин. Обикновено монтирането на профилите се извършва от професионалисти, което намалява възможността от възникване на грешки. Разбира се, възможно е понякога и майсторите да сгрешат, след което да поправят пропуските си.

Изберете покупка и монтаж на дограма от Мастер Пластик и бъдете спокойни за крайните резултати. Обучените фирмени кадри ще се справят вежливо със задачата да поставят дограми и врати във вашето жилище и/или кабинет, тъй че да останете доволни от услугата.

В долните редове ще проследим стъпките по монтаж на дограма, като по този начин ще ви ориентираме какво ви очаква, след като поръчате продукта и неговата инсталация.

В началото е нужно да се вземат размерите за монтирането на прозорците или вратите. От прецизното оразмеряване зависи как вашата нова дограма ще се справи с климатичните явления, сред които студ, дъжд, сняг, жега и прочие. Веднага щом се вземат мерки се пристъпва към следващите действия.

В употреба влизат закрепващи стяги и лазерен нивелир. Така прозорците ще бъдат поставени на желаното от вас място. Монтажистите разполагат с богат набор от инструменти помагащи за безпроблемната фиксация на дограмата на посоченото от вас място. Закрепващите елементи също са от голямо значение.

Следващата стъпка е използването на винтоверт, чрез който се правят отворите в касата, а след това идва завиването на дюбели към стената. Ето, че дойде момента за прибавяне на полиуретанова пяна, която дава повече стабилност на дограмата ви. Всичко се прави последователно, за да получите желания краен резултат.

Когато пяната изсъхне се извършва почистване на профилите чрез прахосмукачка и идва ред на поставянето на стъклопакета. Разбира се, след като извършите горепосочените монтажни дейности е нужно да почистите внимателно терена, където се е работило.

И ако всичко това ви звучи лесно, имайте предвид, че процедурите са много и работата е трудоемка. От инсталацията на дограмата и стъклата зависи нивото на топлоизолацията и спирането на външните шумове. Колкото по-добре са монтирани профилите, толкова по-функционални ще са те.

Важните елементи при монтаж на дограма са: крилата, касата, стъклопакета, армировката, первазите, полиуретановата пяна и инструментите за постигане на главната цел.

Лично се уверихме, че фирма Мастер Пластик знае и може да монтира дограми, като прилага всички модерни практики. Няма значение дали ще селектирате алуминиеви или ПВЦ профили, тъй като и в двата случая ще се сдобиете с необходимото качество.

Новата дограма ще намали сметките ви за електричество, ще ви осигури топла зима и прохладни дни през лятото, което е добра новина за всички вас. Инвестицията в нови прозорци се възвръща лесно и за това не трябва да се замисляме да дадем парите си за нещо наистина полезно. Що се касае до монтажа, то той ще бъде извършен с вещина от подготвени кадри, които няма да оставят и грам съмнение във възможностите си.