Идеи за оформление на кухнята и трапезарията в отворен тип жилищни помещения

Идеи за оформление на кухнята и трапезарията в отворен тип жилищни помещения

Едностайните апартаменти тип студио са едно много креативно и функционално решение за избор на дом. Премахването на стените и осигуряването на отворена площ без масивни прегради между отделните зони ще ви осигури не само повече пространство, но и ще ви позволи да развихрите въображението си с разнообразни идеи за декорация.

Когато обмисляте оформлението първо определете необходимите мебели и уреди, съобразявайки се с броя, възрастта и начина на живот на хората, които ще обитават жилището. Обичайната форма на студиото е правоъгълната, но някои помещения излизат от този стандарт и тогава тяхното оформление изисква повече внимание.

Най-често зоната на кухнята се проектира в съседство с тази, на трапезарията. Изберете мебели с лека конструкция, които лесно могат да бъдат преместени при нужда. Кръглата маса е много добро решение за отворения тип помещения. Обикновено тя се оказва неподходяща за малките конвенционални жилища, но в съотносимост към открития план на студиото подобна форма дори е препоръчителна.

Използването на бар плот също е отлична идея, още повече, че може да изпълнява функцията на разделител между двете зони. 

Над масата за хранене задължително инсталирайте подходящо осветително тяло, както и в работната зона на кухнята. В случай, че не разполагате с достатъчно място, модерното осветление за мебели ще ви свърши отлична работа.

Ако използвате диван, вместо столове за хранене, изберете го с ракла, за повече функционалност.

Двете зони можете да разграничите визуално с помощта на цветове и материи.   

По отношение на цветовата схема, подходящи за кухнята и трапезарията са топлите цветове. Можете да включите и контрастни съчетания със студени нюанси, особено, ако сте фен на модернистичния подход.

Характерна особеност при декорацията на студиата е, че дизайнът трябва едновременно да разграничава и обединява отделните зони, в противен случай интериорът би изглеждал неуютно. Обединяващият елемент може да намери израз в определен цвят или текстура, в използването на сходни картини, пана, както и всякакви други декоративни детайли.

В случай, че желаете да преобразите конвенционалното си жилище в модерно студио, може да потърсите професионална помощ тук – http://www.kartachi.org/ .